Nagyvilág

Saját övével, az utcán verték ki a szemét egy férfinek

oves-verekedes(960x640).jpg (verekdés, erőszak, )
oves-verekedes(960x640).jpg (verekdés, erőszak, )

Egy taxin vesztek össze egy átbulizott éjszaka után: támadói kegyetlenül elbántak az áldozattal.

Közzé tette a birminghami rendőrség azt a videofelvételt, melyen egy brutális utcai támadás látható. Két férfi, és egy nő egy bár előtt, egy taxi miatt kötött bele az áldozatba tavaly január 26-án. A bíróság most hozott ítéletet az ügyben – írja a brit Metro.

A bíróságon elhangzott, hogy a 32 éves áldozat reggel hat órakor lépett ki egy éjszakai bárból, és taxit hívott, hogy hazamenjen. Amikor az autó megállt, odalépett a 30 éves Simeon Evans és közölte, hogy az az ő taxija, mire vita kezdődött közte és az áldozat között.

Evans megütötte az áldozatot, majd hamarosan barátja, a 26 éves Jack Gargham is ott termet és együtt kezdték ütlegelni a férfit. Az áldozat menekülni próbált, s közben levette az övét, hogy védekezni tudjon. Evansnak azonban sikerült kicsavarnia kezéből az övet. A férfi ekkor elfutott, de támadói utolérték. Már a földön feküdt, amikor Graham rugdosni kezdte, Evans pedig az öv csatjával olyan erővel ütlegelte, hogy a férfi elveszítette az egyik szemét. A verés végére még a támadókkal bulizó Sophie Sheldon is odaért és többször a magatehetetlen férfi arcába ütött.

A bíróság szerdán Evanst négy és fél év, Graham-et pedig négy év és öt hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, maradandó, súlyos sérülést okozó, szándékos testi sértésért. Sophie Seldon, szintén szándékos testi sértésért két év börtönt kapott, de ítéletét felfüggesztették, és hat havi kijárási tilalmat rendeltek el vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik