Nagyvilág

Kegyetlen halált okoz a kivégzéshez használt méreg

Először hajtottak végre halálos ítéletet Oklahomában azóta, hogy tavaly áprilisban szétrepedt egy elítélt vénája. Új szerrel próbálkoztak, de most sem volt problémamentes a kivégzés.

Új méreg-összetétellel végeztek ki egy gyilkosságért elítélt férfit az Egyesült Államokban csütörtökön. Oklahomában ez az első halálos ítélet-végrehajtás azóta, hogy tavaly áprilisban egy heves bírálatokat kiváltó eset során szétrepedt egy elítélt vénája a méreginjekciós kivégzés közben.

Ezzel egyidőben Floridában is végrehajtottak egy halálos ítéletet, ahol ugyanazt a méreganyag-kombinációt használták, mint Oklahomában. Az elítéltek ügyvédei megpróbálták elhalasztani az ítélet végrehajtását a felhasznált anyagokat övező titkolózás, valamint a lehetséges szenvedés mértékére hivatkozva, de nem jártak sikerrel.

Oklahomában Frederick Warnert egy 11 hónapos kislány meggyilkolása miatt végezték ki, a floridai Johnny Shane Kormondyt pedig egy férfi megöléséért ítélték el. Az újonnan alkalmazott háromkomponensű méreg nyugtatóból, altatószerből és kálium-kloridból áll, de nem úgy hatott, ahogyan gondolták. Warner a kivégzés során arra panaszkodott, hogy úgy érzi, mintha savat fecskendeztek volna a vénájába. A halál beállta előtt hét percig lüktetett a nyaka. Azt nem tudni pontosan, hogy szenvedett-e, mert bénítószert is kapott, amitől nem tudott megmozdulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik