Nagyvilág

Együtt menekült öngyilkossággal a nyomorból anya és fia

Jaszenyica (falu, bosznia és hercegovina, )
Jaszenyica (falu, bosznia és hercegovina, )

Annyira szegény volt a boszniai asszony, és férfi, hogy egyetlen kötelük volt, amire felakaszthatták magukat.

Tragikus öngyilkossági eset történt Jaszenyicában egy kis faluban, Bosznia nyugati részén. A 83 éves Dusanka Lukac, és fia a Brane Lukac nem bírták tovább a nélkülözést, ezért felakasztották magukat viskójukban, ugyanazzal a kötéllel – írja a Mirror.

A szomszédok azt mondták, hogy tudtak róla mekkora nyomorban élnek Lukacék, de a környéken mindenki nagyon szegény, így nem volt sok lehetőségük segíteni rajtuk. A kettős öngyilkosság mégis sokkolta a környéket.

„Tudom, hogy nem volt pénzük tüzelőre, már azért is rengeteget kellett küzdeniük, hogy pénzt szerezzenek, ami arra elég, hogy ne haljanak éhen. Páran segítettek nekik néha, ha tehették” – mondta Mirjana Ivanec, a 46 éves szomszédasszony. „Úgy tűnik elegük lett ebből az életvitelből” – tette hozzá, és elmondta, hogy az idős asszony elég beteges volt, ki sem mozdult a házból, a fia pedig gondozta, ahogy tudta. Amikor már néhány napja nem látták őket, az aggódó szomszédok törték be a kunyhó ajtaját, és találták meg az ugyanarról a kötélről lógó két testet.

„A család tragédiája a kilencvenes évek délszláv háborúiban kezdődött: sokakkal őket is kitelepítették, s mire visszatértek, nem maradt semmijük” – mesélte Mirjana Ivanec. „Tíz évvel ezelőtt meghalt az asszony férje, s ezt az anya és fia sem lelkileg, sem anyagilag nem tudta kiheverni. A nőnek volt egy lánya is, de Belgrádban ment férjhez, így nagyon ritkán tudott csak hazalátogatni” – mondta el.

A rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy semmilyen erőszakra utaló nyomot nem találtak a helyszínen, így biztosak abban, hogy kettős öngyilkosság történt.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik