Nagyvilág

Házasságtörés, homoszexualitás: ezekért is öl az Iszlám Állam

A dzsihadista szervezet és más iszlamista csoportok az utóbbi fél évben hét férfit és hét nőt végeztek ki Szíriában házasságtörés vagy homoszexualitás vádjával.

A legutóbbi ismert áldozat egy nő, akit házasságtöréssel vádoltak. Őt az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai szárnya, az an-Nuszra Front gyilkolta meg az északnyugati Idlíb tartományban – közölte a londoni székhelyű OSDH, amely kiterjedt aktivistahálózattal rendelkezik a közel-keleti országban. Az OSDH birtokába jutott és az internetre feltett egyik videofelvételen az an-Nuszra tagjai Maarrat-en-Numán városban megkötözik a nőt, majd agyonlövik egy pisztollyal. A kivégzést civilek és dzsihadista fegyveresek szeme láttára hajtották végre. Egy ezt megelőző eset egy férfi megkövezése volt szintén házasságtörés miatt szintén az an-Nuszra Front által Idlíb tartomány Szarakeb városában.

Az Iszlám Állam három nőt végzett ki házasságtörésért, két férfit pedig homoszexualitás vádjával.   

Egy meg nem nevezett iszlamista csoport homoszexualitás miatt két férfit végzett ki az északi Aleppó, illetve a keleti Deir-ez-Zór tartományban. Mindkettőt ledobták egy magas épületből és megkövezték. Más csoportok is kivégeztek három nőt házasságtörésért a középső Hama tartományban. Az egyik nőt a saját apja kövezte meg.

Az OSDH hozzátette, hogy az arab országban bizonyosan történtek további hasonló kivégzések, amelyekről nincs tudomása – írja a távirati iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik