Nagyvilág

Háromszáz fős bulival búcsúztatták az új budapesti amerikai nagykövetet

Kis partinak indult, végül több mint 300 ember vett részt Colleen Bell, az új magyarországi amerikai nagykövet búcsúbuliján. Sztárok is megjelentek a partin.

Például Gwyneth Paltrow, rajta kívül pedig milliomosok, nagybefektetők emelték a Los Angeles-i Homby Hillben tartott buli fényét. A korábbi bahamai nagykövet a Golden Globe díjátadóját hagyta ki, hogy ott lehessen a búcsúbulin, írja a The Hollywood Reporter online kiadása.

A vendégek magyar paprikával ízesített koktélt ihattak, de voltak amerikai és magyar kis zászlócskákkal díszített falatkák is. 

Colleen Bell budapesti nagyköveti kinevezését december elején szavazta meg a szenátus. A diplomata januárban érkezik Magyarországra, mellett továbbra is a nagykvetségen dolgozik majd André Goodfriend.

Colleen Bell televíziós producer és különböző környezetvédelmi, művészeti és szociális ügyek támogatója. Tevékenyen hozzájárult az őt nagyköveti posztra jelölő Barack Obama elnök újraválasztási kampányának adománygyűjtő tevékenységéhez. Jóváhagyása esetén Bell úgynevezett politikai kinevezett lesz. Karrierdiplomata legutóbb Charles H. Thomas személyében 1990 és 1994 között állt a budapesti amerikai nagykövetség élén. Az ő elődje, az idén januárban elhunyt Robie Marcus Hooker “Mark” Palmer (1986-1990) tőle eltérően a washingtoni külügyminisztérium hivatásos állományához tartozott.

Az új amerikai nagykövetről és kinevezésének körülményiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik