Nagyvilág

“Ha nem tetszik a szabadság, menjetek a p***ába!” – kifakadt a polgármester

Ahmed Aboutaleb (Ahmed Aboutaleb)
Ahmed Aboutaleb (Ahmed Aboutaleb)

Élő adásban küldte melegebb éghajlatra Rotterdam első embere azokat a muszlimokat, akik nem képesek civilizáltan élni a nyugati társadalmakban.

Érthetetlen, miért fordultok a szabadság ellen. Ha nem szeretitek a szabadságot, akkor az Isten szerelmére, csomagoljatok és húzzatok el innen! – borult ki az egyébként muszlim politikus a holland tévé egyik politikai műsorában. Kirohanását így folytatta a Daily Mail szerint: „ha nem tetszik itt nektek, mert néhány, általatok nem kedvelt humorista újságot ír, akkor engedtessék meg nekem, hogy azt mondjam: menjetek a p***ába! Szívódjatok fel Hollandiából, ha nem találjátok itt a helyeteket.”

A marokkói születésű Ahmed Aboutaleb egy imám fiaként nőtt fel, csak 15 évesen költözött Hollandiába. Ő az első, aki bevándorlóként egy 610 ezres holland város polgármestere lett. A Holland Munkáspárt tagjaként korábban is többször felszólalt az emigránsokkal kapcsolatos intézkedések szigorításáért.

Nem sokkal azután, hogy polgármesternek választották, kifejtette markáns véleményét a bevándorlókrók, akiknek szerinte nem áldozatnak kéne érezniük magukat, és ha nem tudnak integrálódni, akkor hagyják el Hollandiát.

Boris Johnson, London polgármestere (aki Aboutalebet hősnek nevezte) üdvözölte az éles kritikát, szerinte ez a hangnem az, amit meg kell ütni a terroristákkal szemben.

A Charlie Hebdo szerkesztőségére támadó dzsihádisták múlt szerdán hidegvérrel gyilkoltak meg egy muszlim származású rendőrt is, aki szerintük átállt a rossz oldalra.

Fotó: Europress/AFP/Ilvy Njiokiktjien

Ajánlott videó

Olvasói sztorik