Nagyvilág

Újabb országban bukkant fel az Iszlám Állam

kobani (kobani, iszlám állam, )
kobani (kobani, iszlám állam, )

Először erősítették meg hétfőn afganisztáni tisztségviselők, hogy hazájukban is tevékenykedik a dzsihadista terrorszervezet.

Mahmud Kán tábornok elmondása szerint az utóbbi héten Hilmend tartomány több körzetéből is arról számoltak be a helyi lakosok, hogy egy férfi irányításával többen harcosokat toboroznak az Iszlám Állam számára, amely jókora területeket ural Szíriában és Irakban.

A tábornok emlékeztetett arra, hogy a tálib felkelők tagadják az IÁ jelenlétét Afganisztánban, miközben támogatást ígértek a terrorszervezetnek. Ezzel szemben a tábornok értesülései szerint a tálibok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy ne hallgasson a verbuválóra és embereire, egy törzsi vezető, Szajfulláh Szanginval pedig úgy tudja, hogy már harc is volt az IÁ-csoport és a tálib felkelők között, amelyben mintegy húszan meghaltak.

“Az emberek arról beszélnek, hogy a verbuváló fekete zászlókat tűzött ki több helyen, és még az is előfordult, hogy megpróbált leszedni a tálibok fehér lobogói közül néhányat” – mondta Hilmend tartomány Szangin megyéjének törzsi vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik