Nagyvilág

Orbán nem a magyarok nevében beszélt

Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)
Molnar-Csaba(430x286).jpg (Molnár Csaba)

Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció képviselője a magyar miniszterelnök vasárnapi, nagy vihart okozó szavait kritizálta az Európai Parlamentben hétfőn.

A politikus Orbán Viktor szavaival kezdte: “Nem akarunk tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani” Molnár Csaba Orbán Viktor ezen szavai idcézve kezdte beszédét. Mint mondta: szégyenletes kirekesztő, rasszista szavak ezek, hansúlyozva, hogy nem egy szélsőjobboldali politikus, hanem a magyar kormányfő szájából hangzottak el.

Molnár szerint Orbán ismét bizonyította, hogy nincs helye az európai vezetők között, és a terror áldozatainak emlékét, a franciákat és Európát sérti az, ha a magyar miniszterelnök a bevándorlókról, mint minden rossz okozóiról beszél.

A politikus hozzátette, hogy ő is ott volt a párizsi meneten, ami “nem a kirekesztésről, hanem éppen az összetartozásról, az európai eszmeiség megerősítéséről szólt”. Mint fogalmazott, ezért itt az európai parlamentben is világossá kell tennie: Orbán nem a magyarok nevében beszélt, mi magyarok nem ilyenek vagyunk.

Liberté, égalité, fraternité – mi továbbra is ezekben hiszünk – zárta beszédét az Európai Parlament plenáris ülésén Molnár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik