Nagyvilág

Olcsóbban utazhatnak a párizsi megemlékezők

megemlékezés Párizsban (megemlékezés, párizs, charlie hebdo)
megemlékezés Párizsban (megemlékezés, párizs, charlie hebdo)

A szokásosnál alacsonyabb áron lehet vasárnap eljutni Párizsba a belga, francia, holland és német nagyvárosokat összekötő nemzetközi nagysebességű vonattal. A cél, hogy minél többen részt vehessenek a párizsi terrortámadások áldozatainak emlékére rendezendő eseményen.

A Thalys nevű vasútvállalat péntek este hozta meg a döntését, hogy “tegyen valamit” azokért, akik el akarnak jutni a párizsi köztársasági menetre, amelynek során az utóbbi napokban elkövetett franciaországi terrortámadások tizenhét áldozatáról fognak megemlékezni – közölte a brüsszeli székhelyű társaság sajtóreferense.

A vállalat Amszterdamból, Brüsszelből és Kölnből kínál nyomott árú retúrjegyeket. Ily módon vasárnap 58 euróért lehet Brüsszelből eljutni Párizsba, ez a “last minute” jegyek esetében megszokott ár fele vagy harmada.

A kedvezményes árú vonatjegyekről szóló hírek gyorsan terjednek a közösségi oldalakon. A Thalys ennek kapcsán közölte, hogy az ingyenes jegyek ötletét elvetették, mert abban az esetben nem tudták volna kezelni az utasáramlatot.

A francia hatóságok több mint egymillió embert várnak az eseményre, amelyen a cél a megemlékezésen kívül a szabadság és a demokrácia melletti kiállás lesz a terrorizmussal szemben. Pénteken a legfontosabb európai vezetők, Angela Merkel német kancellár, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, David Cameron brit kormányfő, valamint Mariano Rajoy spanyol és Matteo Renzi olasz miniszterelnök egymás után jelentették be, hogy jelen lesznek a megemlékezésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik