Nagyvilág

Elítélte a párizsi mészárlást a Hamász

lövöldözés párizsban (lövöldözés, párizs, montrouge)
lövöldözés párizsban (lövöldözés, párizs, montrouge)

A radikális palesztin szervezet szombaton elítélte a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székháza elleni fegyveres terrortámadást.

“A Hamász elítéli a Charlie Hebdo újság elleni agressziót, és hangsúlyozza, hogy a gyilkosság nem igazolható vélemény- és nézetkülönbségekkel” – írta francia nyelvű közleményében a Gázai övezetet irányító iszlamista csoport.

A mozgalom egyúttal reagált Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő kijelentésére is, amely szerint Franciaország, Izrael és a többi “civilizált ország” ugyanannak a fenyegetésnek van kitéve. “A Hamász elítéli Netanjahu izraeli miniszterelnök kétségbeesett kísérletét, amellyel kapcsolatba akarja hozni népünk ellenállási mozgalmát a globális terrorizmussal (…) E szánalmas próbálkozások kudarcra vannak ítélve” – fogalmaz a közlemény.

Pénteken a Hezbollah libanoni radikális síita fegyveres szervezet vezetője is elítélte a tizenkét ember halálát okozó párizsi terrorakciót, mondván, hogy a kegyetlenkedő muzulmán szélsőségesek többet ártottak az iszlámnak és Mohamed prófétának, mint azok, akik szatirikus rajzokkal vagy filmekkel gúnyolódnak a valláson.

A két csoport közleménye éles ellentétben áll az Iszlám Állam dzsihadista szervezet és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szunnita fegyvereseinek felszólításaival, amelyekben további terrortámadásokat sürgettek a nyugati országok ellen.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik