Nagyvilág

Pelenkás rendőrök várják Ferenc pápát

A katolikus egyházfő többnapos látogatása alatt nem lesz idő arra, hogy a rendőrök vécékre rohangáljanak a Fülöp-szigeteken.

Nagyjából kétezer manilai közlekedési rendőrnek kell majd felnőtt pelenkát húznia az egyenruhája alá Ferenc pápa jövőheti látogatása alatt, hogy még a természet legyőzhetetlen hívó szava se akadályozhassa meg őket munkájukban – jelentette a helyi sajtó. A várhatóan több millió hívőt vonzó pápai látogatás alatt csak így lehet biztosítani, hogy ne alakuljon ki teljes közlekedési város a fülöp-szigeteki fővárosban, ami a világ legveszélyesebb és legzsúfoltabb útjaival rendelkezik.

 

A közlekedési rendőröket felügyelő önkormányzati hatóság (MMDA) vezetője azonban nem csak a rendőrökön látna szívesen felnőtt pelenkákat. Francis Tolentino a Ferenc pápára kíváncsi hívőknek, valamint a papoknak és apácáknak is azt tanácsolta, hogy pelenkába bújva menjenek ki a pápa szabadtéri miséjére, mert a területen nem lesz elég vécé.

A pelenkahasználat hatékonyságát pénteken tesztelték egy vallási felvonulás alatt a manilai rendőrök. Az MMDA közlése szerint legalább háromszáz rendőrön volt pelus a Fekete Názáreti Jézus-szobor körmenetén. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik