Nagyvilág

Szomjan halt a semmi közepén egy autós

Holtan találták meg azt a 60 éves férfit, aki - miután az autója lerobbant az ausztrál pusztaságban - 48 kilométert próbált legyalogolni kevés vízzel felszerelve a rekkenő hőségben.

A férfi csaknem sikerrel járt, mindössze két kilométerrel a cél előtt találták meg a holttestét – jelentette be az ausztrál rendőrség csütörtökön.

A férfi egy nővel együtt a nyugat-ausztráliai Windidda Station nevű szarvasmarhafarmra tartott, amikor lerobbant az autója vasárnap. Mivel másnapig egyetlen autó sem haladt el mellettük a félsivatagos vidéken, a férfi hétfőn egy kevés vízzel felszerelve gyalog indult útnak – áll a rendőrség közleményében.

A nő kedd reggelig maradt a járműben, majd ő is megpróbált gyalog eljutni a farmig, végül szerda délután egy arra haladó autós mentette meg. A farm lakói ezután kezdték keresni a férfit, akinek a holttestét mindössze 2 kilométerre találták meg a Windidda Stationtől szerdán este.

A rendőrség felhívta mindenki figyelmét, aki az ország 85 százalékát kitevő félsivatagos pusztaságon keresztül indul útnak a nyári hónapokban, hogy mindenképp vigyen magával megfelelő mennyiségű ivóvizet, és a jármű meghibásodása esetén maradjon a helyszínen.

Az időjárás-előrejelzés szerint a régió legnagyobb településén, a pár száz lakosú Wilunában csütörtökön akár 39 Celsius fokos hőség is lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik