Nagyvilág

Így néz ki, amikor bomba robban az arcodba

bombarobbanás (bomba, egyiptom, )
bombarobbanás (bomba, egyiptom, )

A videó egy fiatal egyiptomi rendőr utolsó pillanatait örökíti meg, aki megpróbál hatástalanítani egy bombát.

Egyiptomban az iszlamista szélsőségesek folyamatosan házilag barkácsolt pokolgépeket helyeznek el. A dzsihádot azután hirdették meg, hogy az iszlamista Mohamed Murszi elnököt puccsal távolította el a hatalomból az egyiptomi hadsereg. Ez a videó egy fiatal egyiptomi rendőr utolsó pillanatait örökíti meg, aki megpróbál hatástalanítani egy ilyen szerkezetet.

Nem sokat lehet tudni a felvétel készítésének körülményeiről. A robbanás kedden történt Kairó Giza kerületében, s bár a rendőrtiszt (nevét nem hozták nyilvánosságra) védőruhát viselt, az egyiptomi egészségügyi minisztérium szerint azonnal meghalt a robbanásban. A felvételt egyébként a közelben álló egyik bámészkodó készítette a mobiltelefonjával.

A videó nyilvánosságra kerülése komoly vitákat gerjesztett az egyiptomi közösségi portálokon. Sokan azt kifogásolják, miért nem robotokat használ a rendőrség az ilyen feladatok elvégzésére, sokan amiatt panaszkodnak, hogy a rendőrtisztek képzése hiányos.

Majdnem minden héten találnak házilag barkácsolt bombákat Egyiptomban, ezeknek a jelentős részét sikerül időben hatástalanítani. Nem ez volt az első eset azonban, amikor rendőrtisztek haltak meg egy bomba hatástalanítása közben. 20014 júliusában két rendőrtiszt meghalt már, amikor hatástalanítani próbáltak két bombát abból a négyből, melyet az elnöki palotánál helyeztek el Kairóban. A rendőrtiszteket védőfelszerelés nélkül küldték hatástalanítani a bombákat.

A most meghalt rendőr egy feleséget és egy egyéves kisgyereket hagyott maga után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik