Nagyvilág

Aprópénz miatt ölte meg milliomos apját

A 30 éves férfi azért lőtte fejbe apját, mert kétszáz dollárral csökkentette zsebpénzét. Öngyilkosságnak próbálta beállítani, de megoldása túl átlátszót volt.

A New York Daily News által „elkényeztetet gyerekként” jellemzett Thomas Gilbert Jr. vasárnap lőtte fejbe 70 éves apját a szülei manhattani lakásában, miután pénz miatt összevesztek. A fiú a lakásba érve egy szendvicset kért az anyjától, hogy egyedül maradhasson milliomos apjával, majd egy pisztollyal egyszer fejbe lőtte.

A fegyvert apja mellére fektetve hagyta, bal keze alá helyezve. A rendőrség közlése szerint azt akarta elérni, hogy öngyilkosságnak tűnjön az eset, de a nyomozók számára már első pillantásra egyértelmű volt, hogy megrendezett jelenetet látnak. Gilbert Jr-t még aznap este őrizetbe vették otthonában, és hétfőn már bíróság elé is állították, ahol ismertették vele az ellene felhozott vádakat, köztük az emberölést.

 
Thomas Gilbert hétfői bírósági meghallgatásán, amin leginkább hallgatott
Fotó:ABC 

A New Yorki rendőrségen belül jó forrásokkal rendelkező New York Daily News és a New York Post is azt írta hétfőn, hogy a fiú azért ölte meg apját, mert a milliomos befektető pár száz dollárral csökkentette zsebpénzét. Az összeggel kapcsolatban a két lap különböző adatokat közölt. A Post értesülései szerint havi 600 dolláros költőpénzét kétszáz dollárral akarták csökkenteni szülei, míg a Daily News információ szerint heti négyszáz dolláros zsebpénzből száz dollárt akart apja lefaragni.

Mindkét lap úgy tudja, hogy a fiú lakbérét is szülei fizették. Arról egyikük sem tett említést, hogy dolgozott volna valahol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik