Nagyvilág

Élőben is közvetítik a világ leglátványosabb tüzijátékát

A grandiózus szilveszteri tűzijátékot Dubajban rendezik, ahol hatalmas LED-képernyővé alakul a világ legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa.

Az ünnepség keretében a 828 méter magas felhőkarcoló felső részét LED-képernyőkkel egy hatalmas videokivetítővé változtatják, amelyen grandiózus, hat felvonásból álló lézer- és fényjáték ünnepli az óév végét, miközben tűzijátékokat lőnek fel az épületről december 31-én, éjfélkor. A Burdzs Kalifa méreteit jól mutatja, hogy októberben adták át az érdeklődőknek a világ legmagasabb kilátóját, ami az épület 124. emeletén alakítottak ki, 555 méteres magasságban.

A dubaji belvárosi újévi gála rövid időn belül a világ legnézettebb szilveszteri látványosságává vált, olyan helyszíneket túlszárnyalva látogatószám tekintetében, mint New York, Sydney vagy London” – mondta el az eseményt szervező Emaar ingatlanvállalat igazgatója, Ahmed al-Matrusi, aki példanélkülien lenyűgöző műsort ígér az idei szilveszterre.

Mi sem maradunk le

A látványosnak ígérkező show a YouTube videómegosztó portálon keresztül élőben is követhető lesz szerte a világon, ráadásul a nézők választhatnak, hogy a négy lehetséges szög közül melyikből nézik a látványosságo

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik