Nagyvilág

A turistákból él Hitler koszovói „reinkarnációja”

hitler-hasonmás (hitler, hasonmás, )
hitler-hasonmás (hitler, hasonmás, )

Büszkén vállalja az azonosságot a Führerrel a 49 éves Emin Djinovci, mert mit mondja, vannak közös ellenségeik.

Büszke a külsejére a 49 éves Emin Djinovci. A koszovói származású férfi, félrefésült frizurájával, és a kefebajszával a megszólalásig hasonlít az egykori náci diktátorra, Adolf Hitlerre. Az állandóan a Mein Kampf egyik példányával a hóna alatt közlekedő Djinovci szerint a hasonlóságok nem merülnek ki a külsőségekben, például mindketten a szerbek esküdt ellenségei – Mirror.

Meglepett, hitetlenkedő, vagy elborzadt arcok követik egy Hitler-hasonmás lépteit Mitrovica belvárosában. A főszereplő, Emin Djinovci Németországban született, 1998-ban költözött Koszovóba, hogy a helyi albánok oldalán a szerbek ellen harcolhasson. Koszovó azóta, független állammá vált, a magát a Führer reinkarnációjának tartó férfinek pedig öt lánya született, akiket csak „Hitler gyermekeiként” emleget.

Djinovci a turistákból él: pénzért, nem ritkán huszonnégyezer forintnak megfelelő összegért vállalja a közös fotókat. Bár a világ több országában, így a férfi szülőhazájában is a letartóztatást kockáztatna a megjelenésével, Koszovóban teljesen legálisan adja ki magát a náci diktátornak. A helyi lapok szerint a Hitler-hasonmás működési területe környékén lévő üzletek tulajdonosai sem bánják, a Djinovci parádézását, hiszen a hírverés mindig jót tesz a boltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik