Nagyvilág

Arra kéri az Iszlám Államot, vendégként kezeljék elfogott fiát

Az Iszlám Állam fogságába került egy jordániai pilóta, akinek apja arra kéri a terrorszervezetet, ne túszként, hanem vendégként bánjanak a fiával.

A 27 éves Muath al-Kasaesbeh főhadnagy gépe szerdán zuhant le Szíria északkeleti részén, amikor légicsapást hajtott végre. Az Iszlám Állam elleni, az Egyesült Államok által vezetett koalíciónak számos arab ország, így Jordánia is tagja. A Reuters híre szerint Kasaesbeh az első olyan pilóta, aki a dzsihádidsták fogságába került.

Kasaesbeh tekintélyes jordániai szunnita családból származik. Édesapja a Reutersnek nyilatkozva azt mondta, nem túsznak tartja a fiát, hanem vendégként tekint rá jelenlegi helyzetében. “Arra kérem az Iszlám Államot Isten nevében és Mohamed próféta méltóságával, hogy legyenek vele békések, fogadják vendégként, és bánjanak vele jól” – mondta a fogságba esett pilóta édesapja.

A hírügynökség ugyanakkor emlékeztet arra, hogy a terroristák lefejezték a fogságukban lévő nyugati túszokat, rajtuk kívül pedig szunnita és siíta mohamedánokat egyaránt kivégeztek, meggyilkoltak. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik