Nagyvilág

Több mint százötven tálib lázadót öltek meg Afganisztánban

Legalább százötvenegy tálib lázadót ölt meg az afgán hadsereg az utóbbi tizenkét nap során az ország keleti, Pakisztánnal határos részében.

Abdul Habíb Szajjedkaili tábornok közlése szerint a Dangam körzetben kirobbant harcokban legalább 151 iszlamista felkelőt megöltek és több mint száz megsebesült. A tisztségviselő elmondta, hogy a hadsereg a pakisztáni tálibok és a szintén pakisztáni bázisú Laskar-e-Taiba iszlamista csoport fegyvereseivel folytatott összecsapásokat. “A harcokban tizenhét külföldi harcos vesztette életét, ez pedig azt bizonyítja, hogy a térségben nem csak helyi lázadók tevékenykednek” – mondta a rendőrfőnök, hozzátéve, hogy mivel Dangam csak négy kilométerre van a határtól, nagyon könnyű átjutni oda Pakisztánból.

A hadsereg offenzívájához számos helyi lakos is csatlakozott, közülük a jelzett időszakban öten haltak meg, tizenketten pedig megsebesültek, írja az MTI. 

A tálibok tagadták, hogy a kormányerők ennyi harcosukkal végeztek volna, ők maguk azonban nem adtak meg konkrét számokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik