Nagyvilág

Nem találják a hat embert megölő veteránt

A rendőrség még mindig keresi azt az iraki veteránt, aki feltételezések szerint az előző napon megölte hat családtagját, köztük a 14 éves unokahúgát az egyesült államokbeli Philadephia közelében.

A pennsylvaniai rendőrség elsősorban a Philadelphiától 80 kilométerre északnyugatra fekvő Pennsburg településen és környékén keresi a feltételezett tettest. A hatóságok azt tanácsolták a körzet lakosainak, hogy maradjanak az otthonukban, a közelben lévő iskolákat pedig bezárták.

A 6abc helyi tévécsatorna értesülései szerint a 35 éves Bradley William Stone hétfőn megölt hat embert, akikkel kivétel nélkül rokoni kapcsolatban állt. Az ámokfutásnak egy sebesültje is van.

A gyanúsítottat a szomszédos Bucks megyében is keresik, miután egy helyi lakos arról számolt be, hogy hétfő éjszaka egy késsel felfegyverkezett férfi megpróbálta elvenni a slusszkulcsát. Az autót végül nem sikerült megszereznie, a megtámadott férfinél ugyanis fegyver volt és többször is rálőtt a rablóra. A rendőrség szerint a szemtanú személyleírása illik Stone-ra.

A rendőrség úgy értesült hétfőn, hogy Stone egy lakóházban barikádozta el magát Pennsburgban, az épületet mesterlövészek és a rendőrség taktikai beavatkozó egységei (SWAT) vették körül, a gyanúsítottat azonban végül nem találták meg.

Az amerikai média szerint az iraki veterán poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik