Nagyvilág

Lövöldözés Philadelphiában: hat halott

kanadai rendőrség (kanada, rendőrség, )
kanadai rendőrség (kanada, rendőrség, )

Hat embert agyonlőtt, egyet pedig megsebesített egy férfi az egyesült államokbeli Philadephia közelében hétfőn, a rendőrség körülvette a házat, amelyben a feltételezett tettes elbarikádozta magát - közölték a hatóságok.

A Montgomery megyei rendőrség korábban azt közölte Twitter-oldalán, hogy a gyanúsított összesen öt emberrel végzett: kettővel Lansdaleben, másik kettővel Lower Salfordban, egyel pedig Soudertonban. A hatodik áldozatról egyelőre nem tudni többet. Az ámokfutásnak egy sebesültje is van.

A hatóságok szerint a 35 éves Bradley William Stone ölte meg mind a hat embert, akikkel kivétel nélkül rokoni kapcsolatban állt.

A CNN amerikai hírtelevízió jelentése szerint a katonai gyakorlóruhát viselő tettes ezután egy lakóházban barikádozta el magát a Philadelphiától 48 kilométerre északnyugatra fekvő Pennsburg településen.

A házat mesterlövészek és a rendőrség taktikai beavatkozó egységei (SWAT) vették körül, az épületbe könnygázgránátot dobtak. Az utakat lezárták a településen, a közelben lévő iskola diákjait és tanárait biztonságba helyezték.

Tim Dickinson rendőrfőnök elmondta, hogy mozgást észleltek az épületben, de azt nem tudják, hogy a gyanúsítottat látták-e. A 6abc helyi tévécsatorna értesülései szerint a feltételezett elkövető egy volt katona.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik