Nagyvilág

Magyar férfi meztelen holttestére bukkantak a szír határnál

A 33 éves férfi meztelen holttestét egy szállodai szobában az ágyon találták a törökországi Cizrében. A város az Iszlám Államhoz csatlakozók és olajcsempészek találkozóhelye.

B. László huszonkét napja bérelt szobát az északkelet-törökországi Cizre város egyik szerény hoteljében. A Bors azt írja, a helyi sajtó szerint, miután a férfi nem adott életjelet magáról, a hotel személyzete felnyitotta a szobáját. B. László holtteste meztelenül feküdt, külsérelmi nyomokat állítólag nem fedeztek fel rajta. Mindenesetre azonnal értesítették a rendőrséget, akik vizsgálatot indítottak a haláleset pontos körülmé­nyeinek tisztázására. A férfi boncolásának még nincs meg az eredménye, így egyelőre nem lehet tudni, hogy természetes módon halt-e meg, vagy esetleg gyilkosság történt. A holttestet egy fekete zsákban szállították el a szállodából, a tévéstábok által rögzített felvételeken jól látható, hogy géppisztolyos emberek biztosították a hatóságok munkáját.

A Bors megkeresésére Magyarország ankarai nagykövetségének egyik munkatársa megerősítette a haláleset tényét. – A török hatóságokkal felvettük a kapcsolatot, amíg azonban nem készül el a boncolási jegyzőkönyv, addig a körülményekről nem tudunk tájékoztatást adni. Arról sem tudunk biztosat, hogy a férfi milyen céllal tartózkodott a térségben. A családját természetesen értesítjük – tette hozzá a munkatárs.

“Cizre a szíriai határon fekszik, az iraki határsáv pedig alig 40 kilométerre esik onnan. Az Iszlám Állam terrorszervezet közelsége miatt kifejezetten veszélyes zóna, turisták számára aligha ajánlatos hely, az utcaképhez hozzátartozik a fegyveres emberek látványa” – írja a városról a lap.

Cizre neve nemrég egy Törökországban nagy visszhangot kiváltó interjúban merült fel. Egy török ellenzéki politikus, Ali Ediboglu azt állította: az Iszlám Állam naponta 1500 tonna olajat csempészik Törökországba, Cizre és két közeli tartomány térségében. Ediboglu egy súlyos vádat is megfogalmazott: szerinte a térségbe érkező, az terroristákhoz csatlakozó európai, orosz, ázsiai, csecsen harcosokat a török titkosszolgálat emberei is segítik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik