Nagyvilág

Betiltották az Ubert Delhiben

uber indiában (uber, india, )
uber indiában (uber, india, )

A döntés azt követően született, hogy a taxivállalat egyik sofőrjét azzal gyanúsítják, megerőszakolt egy 25 éves nőt Újdelhiben.

A rendőrség hétfői bejelentése szerint a férfit származási helyén, az északi Uttar Prades szövetségi államban találták meg, miután pénteken Újdelhi egy távoli zugában megtámadta a fiatal nőt. Mathurában vették őrizetbe és a fővárosba vitték.

Az Uber elnevezésű, világméretűvé duzzadt fuvarapplikáció vezérigazgatója, Travis Kalanick is elismerte, hogy az indiai rendszerükből hiányzik a képesség, hogy világosan ellenőrizzék valakinek a múltját. Az indiai rendőrség most éppen ezért tervez jogi lépéseket tenni a világ több tucat országában megjelent szolgáltatás ellen – írja a 444.hu az AFP-re hivatkozva. A delhi-i kormány pedig azonnali hatállyal tiltott be minden, az uber.com oldalon keresztül megrendelt szolgáltatást a szövetségi területen.

Az esettel kapcsolatban a 2009-ben létrehozott Uber, amelynek terjedése hatalmas feszültséget vált ki a hagyományos taxiscégekkel, közleményben reagált az esetre. Jelezte, hogy együttműködik a rendőrséggel “a borzalmas bűncselekmény” felderítése érdekében, és átadta a rendőrségnek a gépkocsivezető helyváltoztatásairól a rendelkezésére álló adatokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik