Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy Szíriából visszatért dzsihadistát Norvégiában

Elfogtak Norvégiában egy norvég állampolgárságú fiatal pakisztáni férfit, akit februárban lőfegyver sebesített meg a szíriai polgárháborúban.

A hatósági vizsgálat során házkutatást tartottak a gyanúsítottnál, akit őrizetbe vettek, és jelenleg terrorszervezet támogatásával vádolnak. Amennyiben bűnösnek találják a kettős állampolgárságú férfit, akár hat év börtönbüntetésre is ítélhetik a skandináv országban.

A norvég TV2 televíziós csatorna arról adott hírt, hogy a jelenleg 23 éves férfi február 7-én tért vissza Szíriából Oslóba, combján lőtt sebbel. A TV2 úgy tudja, a pakisztáni-norvég fiatal azért indult Szíriába, hogy humanitárius segítséget nyújtson az ott élőknek.

A többi európai országhoz hasonlóan Norvégia is tart attól, hogy a több mint három éve tartó szíriai polgárháborúból hazatérő, radikalizálódott, harcedzett iszlamisták terrorcselekményeket követnek el területükön. A hírszerző szolgálat adatai szerint eddig mintegy hatvan norvég utazott a közel-keleti országba, hogy segítse a dzsihadistákat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik