Nagyvilág

Magyar férfi holttestét találták meg felakasztva Angliában

A 28 éves fiatalember valószínűleg öngyilkos lett. Holttestét a Leedshez közeli Batley városában találták meg egy fára felakasztva.

A hírt a hvg.hu közölte a The Huddersfiled Daily című lap internetes kiadása alapján. A 28 éves F.V. holttestét október 23-án iskolába tartó gyerekek és szüleik fedezték fel. 

Az angol lap szerint a férfi felakasztotta magát, ugyanakkor egy magyar embercsempész banda áldozata lett. A banda feje, a 43 éves Orsós János jelenleg ötéves börtönbüntetését tölti, amit embercsempészésért róttak ki rá májusban.

A férfit azért hozták Angliába, hogy egy helyi ágygyárban dolgozzon – sanyarú körülmények között. Embercsempészek sok magyar állampolgárt vittek ki azért, hogy 20 font körüli összegért akár heti 60 órát robotoljanak, miközben zsúfolt szobákban szállásolták el őket. A brit hatóságok 2011-ben kezdtek nyomozást az ügyben, miután egy 20 éves férfinek sikerült megszöknie rabtartóitól.

“Az Orsós János elleni vádemelés után F.V. átkölözött Newcastle-be, később azonban visszatért Batleybe dolgozni. Utolsó munkahelyét október 20-án vesztette el, és attól félt, hogy hajléktalanná válik. A férfi október 22-én még beszélt az anyjával, másnap reggel pedig holtan találták” – írja a hvg.hu.

A férfibarátja, Szenti Zsolt azt mondta, hogy a férfi kannabiszt és legális drogokat használt, amikor a Kacsa néven emlegetett bandavezér, Orsós János keze alatt dolgozott. Később inni kezdett és visszahúzódóvá vált, de elképzelhetetlen, hogy megölte volna magát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik