Nagyvilág

Elhúztak melegebb éghajlatra az ország vezetői

Kiürült a Kossuth tér: Orbán és Szijjártó Dél-Koreában, Áder Vietnamban, Semjén Egyiptomban jár.

Szemmel láthatóan komolyan veszik a külpolitikában a keleti nyitást az ország irányítói. Orbán Viktor öt miniszter és több mint száz üzletember kíséretében ment Dél-Koreába, és számolt be arról a szöuliaknak, hogy kormánya patrióta kabinet, mely keresztény, nemzeti, demokratikus és a munkaalapú társadalom kialakítására törekszik. Beszélt arról is, hogy 2010 óta újjászervezték a gazdaságot, az eredmények között említve, hogy ma már 4,1 millió adófizető van Magyarországon, ám a cél, hogy legalább 5 millió legyen. Szöulban egyébként ma napos idő várható, 14 fok körüli maximum-hőmérséklettel.

  Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

Az öt miniszter közül az egyik Szijjártó Péter, aki szerint dél-koreai vállalatok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy tovább növekedjen a magyar autóipar. A magyar külügyminiszter a befektetőket azzal csábítaná hozzánk, hogy Magyarország az “autóipar európai zászlóshajója”.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna

Áder János Hanoiban dolgozik Vietnam és Magyarország gazdasági együttműködésének mélyítésén. Hanoiban ma többnyire napos időre számíthatnak, 32 fokig melegszik fel a levegő.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszter Kairóban aggódik a keleti keresztények helyzete miatt. Egyiptom fővárosában ma napos és felhős időszakok váltják egymást, a hőmérséklet csúcsértéke 20 fok körül várható.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik