Nagyvilág

Hihetetlen siker a pápa karácsonyi tombolája

Már ki is fogytak a postahivataloknál a vatikáni sorsjegyek, amelyekkel a pápa által kapott ajándékokat, köztük egy Fiat Pandát lehet megnyerni.

A vatikáni postahivatalban azt közölték csütörtökön, hogy egyelőre kifogytak a tombolaszelvényekből, amelyeket 10 euróért árusítanak, kizárólag a Vatikánban, illetve egyéb, vatikáni érdekeltségű helyeken.

Versenybringát és kávéfőzőt is kapott

A karácsonyi tombolán azokból az ajándékokból ajánlanak fel nyereményeket, amelyet Ferenc pápa kapott beiktatása óta. Összesen 13 pápai ajándék a nyeremény, a fődíj egy négykerékmeghajtású Fiat Panda, de lehet nyerni egy versenykerékpárt, egy tandemkerékpárt, egy digitális videokamerát, egy Illy márkájú kávéfőzőt és egy Homero Ortega márkájú panamakalapot is, órákat, képkereteket, golyóstollakat. Emellett 30, közelebbről meg nem nevezett “vigaszdíjat” is kisorsolnak január 8-án.

A karácsonyi tombola bevételét a pápa hajléktalanokat segítő karitatív programjára költik.

A pápák által korábban kapott ajándékok rendszerint missziókhoz és egyéb egyházi intézményekhez kerültek vagy raktárakban porosodtak.

A Harley-ét is elárverezte

Jótékony célra már februárban elárvereztek 241 500 euróért Párizsban egy Harley Davidson motorkerékpárt, amelyet a katolikus egyházfőnek kínáltak fel ajándékként.

Ferenc pápa nagy figyelmet szentel az elesetteknek. Főalamizsnása, Konrad Krajewski nemrég elrendelte, hogy a vatikáni zarándokszállásokon létesítsenek zuhanyozókat a környéken élő hajléktalanok számára is.

Emellett felkérték egy római fodrásziskola növendékeit, hogy egyszer egy héten a zuhanyozópontoknál segítsenek a hajléktalanok ingyenes hajvágásában és borotválkozásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik