Nagyvilág

Az Iszlám Államtól féltik a pápát

Az elköltöztetése is felmerült, de az egyházfő nem akar felhajtást.

Magányos terrorista támadásától tart a Vatikán biztonsági szolgálata, ezért tovább erősítették a Ferenc pápát védő biztonsági intézkedéseket – tudósít az MTI. Az Iszlám Állam dzsihádistái folyamatosan fenyegetik a keresztényeket, a pápát, sőt Róma városát, egy propagandafelvételükön a Szent Péter téren fotómontázzsal a dzsihádisták zászlaja látható.

A biztonságiak főleg szabadtéri támadástól tartanak, mint 1981-ben, amikor Ali Agca török terrorista a Szent Péter téren tartott audiencián tüzet nyitott II. János Pálra. Még azt sem zárják ki, hogy a merénylők drónt vetnek be. November 28-30. között Törökországba látogat Ferenc pápa, amit különösen aggodalommal figyelnek. Az egyházfő ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy a legnagyobb tömegben is az emberek közé menjen, a páncélozott jármű használatát is elutasítja.

A biztonságiak azt is felvetették, hogy Ferenc pápa költözzön el a Vatikán kapuja melletti, kevésbé védhető Szent Márta házból az apostoli paloták pápai lakosztályába, de erre sem hajlandó, sok fejtörést okozva ezzel a testőrségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik