Nagyvilág

Az amerikai külügyi szóvivő a magyar korrupcióról beszélt

Folyamatos párbeszédet folytatunk Magyarország kormányával a demokratikus elvekről és a korrupció kezeléséről – mondta Jen Psaki Washingtonban.

Az Egyesült Államok két héttel ezelőtt alkalmazta a korrupcióval kapcsolatos aggályokra vonatkozó 7750-es elnöki proklamációt jelenlegi és volt magyar tisztségviselőkkel szemben. Mint mondta, azóta nincs új fejlemény. Hangsúlyozta, hogy Magyarország az Egyesült Államok barátja és szövetségese – derült ki a sajtótájékoztatóról kiadott hivatalos külügyi leiratból.

“Folyamatos párbeszédet folytatunk (Magyarország) kormányával a demokratikus elvekről és a korrupció kezeléséről. Európai partnereinkkel összhangban közöltük aggályainkat a magyar kormánnyal” – mondta Jen Psaki.

“Ugyancsak nyilvánosan beszéltünk azokról a fejleményekről, amelyek ártanak a demokratikus intézmények, a civil társadalom és a sajtószabadság egészségének, és folytatni fogjuk a konstruktív párbeszédet” – tette hozzá.

Megismételte, hogy a proklamációt néhány személyre, jelenlegi és volt magyar tisztségviselővel kapcsolatban alkalmazták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik