Nagyvilág

Halálra gázolt nő mobilját lopta el a metróban

Pechjére az esetet rögzítette a peront figyelő kamera, és az egész amerikai sajtó teli volt a fényképével. Feladta magát.

A 26 éves férfi Boston városában nézte végig, ahogy egy nő az egyik állomáson a beérkező szerelvény elé vetette magát, de a látvány nem rázta meg annyira, hogy ne lopja el az áldozat mobiltelefonját, ami a gázolás pillanatában a peronra zuhant. A bostoni metrórendőrség közlése szerint a férfi odasétált a földön fekvő telefonhoz, és rálépett, majd miután körbenézve látta, hogy senki sem figyel rá, zsebre tette a mobilt és „nyugodtan elsétált”.

 
A halálra gázolt nő mobilján álló tolvaj
Fotó: TPD

A tolvaj csak arról feledkezett meg, hogy a peront kamerák figyelték, amit a halálos gázolás miatt meg is néztek a rendőrök, akiknek nem kerülte el a figyelmét a férfi tette. A róla készült fényképet közzé is tették, ami hamar terjedni is kezdett az amerikai híroldalakon, köszönhetően a „különösen aljasként” jellemzett lopás miatt.

A férfi másnap este fel is adta magát a rendőrségen, és a mobiltelefont is átadta a rendőröknek. A 26 éves Josue Gonzalezt őrizetbe vették, és hétfőn kell megjelenni a bíróság előtt, lopás vádjával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik