Nagyvilág

Ikeában bujkált a hat napra eltűnt gyerek

Jórészt ingyenes ételmintákon élt közel egy hétig a 12 éves fiú Shanghaiban.

Hat napig keresett a rendőrség egy eltűnt gyereket Shanghaiban. A 12 éves fiú az után rohant el otthonról, némi aprópénzzel a zsebében, hogy összeveszett az édesanyjával. A nő azért szidta le a fiát, mert hazaküldték az iskolából, amiért nem készítette el a matematika háziját – írja a The Shanghaiist.

A rendőröknek még az eltűnése napján sikerült felfedezniük a fiút egy pályaudvar biztonsági kamerájának felvételén, majd másnap egy szupermarket kamerájának képén. A mikor a megkérdezték a fiú anyjától, hogy hol vannak a városban a fia kedvenc helyei. A nő többek között felsorolt egy parkot, egy bevásárló központot, és egy Ikea áruházat is. A rendőrök a bútorbolt biztonsági felvételén pillantották meg a fiút.

Amikor a bútorboltban a gyerek meglátta a rendőröket menekülni próbált, az egyenruhásoknak ezért minden kijáratot le kellett zárniuk, és még így is negyven percig kellett üldözniük a fiút, mire sikerült elkapniuk.

A gyermek alig evett valamit az eltűnése alatti közel egy hét során: mivel nem volt nála pénz, jórészt ingyenes ételmintákon élt. Miután a rendőrök értesítették az anyát a fiú megkerüléséről, kórházba szállították a gyermeket, ahol infúziót kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik