Nagyvilág

A kormánynak csaptak oda a tüntetők a 43 diák brutális meggyilkolásért

Erőszakos diáktüntetés volt szombaton Guerrero mexikói szövetségi állam kormányának székhelyénél, mert egy bűnbanda három tagja bevallotta 43 diák brutális meggyilkolását.

Legalább 300 diák – többségük eltakart arccal – autókat gyújtott fel, és betörte a guerreói kormány épületének több ablakát. A rendőrség nem avatkozott be.

Az ország igazságügy-minisztere pénteken azt mondta, hogy a 43 diákot, akit szeptember 26-a óta eltűntként tartanak nyilván, az elfogott bandatagok vallomása szerint meggyilkolták, holttestüket elégették egy szeméttelepen, és az elszenesedett csontokat beledobták egy folyóba. Jesús Murillo Karam hozzátette, hogy találtak csontváz-maradványokat, de ezek alapján nagyon nehéz lesz azonosítani az áldozatokat. Amíg az azonosítás meg nem történik, addig továbbra is eltűntként tartják nyilván a diákokat.

 
Fotó: Europress fotóügynökség 

A fiatalok eltűnése heves indulatokat váltott ki Mexikóban, és a kormányzatot, valamint a rendőrséget bíráló, gyakran erőszakba torkolló tüntetéssorozathoz vezetett. A Guerrero székhelyén, Chilpancigóban lévő kormányépületet már korábban is megrongálták: október 13-én felgyújtották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik