Nagyvilág

“Miért öltök meg minket, mikor mi vagyunk a jövő?”

Több tízezren vonultak utcára helyi idő szerint szerda este a mexikói fővárosban, felvilágosítást követelve az ország délnyugati részén szeptemberben elrabolt 43 diák sorsáról.

A tüntetők az elnöki rezidenciától a Mexikóváros történelmi központjában található Zocalo térig vonultak. “Élve vettétek el őket tőlünk, és élve akarjuk őket visszakapni” – skandálták a demonstráció résztvevői, köztük diákok, aktivisták és az eltűnt főiskolások hozzátartozói. “Miért öltök meg minket, mikor mi vagyunk a jövő?” – tették fel a kérdést.

A diákokat, egy baloldali irányultságú tanítóképző főiskola hallgatóit, szeptember végén a Guerrero szövetségi állambeli Igualában rabolták el feltehetőleg a rendőrség tagjai, akik később átadták túszaikat a Guerreros Unidos nevű bűnszövetkezet fegyvereseinek – írja az MTI. 

A helyi hatóságok kedden közölték, hogy őrizetbe vették Iguala város polgármesterét és feleségét, akiket azzal vádolnak, hogy ők rendelhették el a diákok elhurcolását.

A fiatalok eltűnése heves indulatokat váltott ki Mexikóban, és a bűnügy a legnagyobb belpolitikai problémává nőtte ki magát Enrique Pena Nieto államfő és a mexikói vezetők számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik