Nagyvilág

Szijjártó Grúziában tárgyalt

Magyarország még idén ratifikálni fogja a kaukázusi országnak az Európai Unióval kötött társulási szerződését – mondta a külügyminiszter.

Magyarország javasolni fogja az Európai Uniónak, hogy kimondottan Grúziára szabott országspecifikus programot dolgozzon ki a keleti partnerségi programon belül, mely eddig a kaukázusi ország számára nem bizonyult túl hatékonynak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.

A tárcavezető az MTI-nek azt mondta: azért látogatott Grúziába, hogy világossá tegye, hogy mind az Európai Uniónak, mind Magyarországnak elemi érdeke a stabilitás a Kaukázus térségében. Ezt az EU és Magyarország úgy tudja elérni, ha fenntartja az unióhoz csatlakozás távlatát a térség országai számára – fejtette ki.

Szijjártó azt is elmondta, hogy Magyarország az idén ratifikálni fogja Grúziának az Európai Unióval június 27-én kötött társulási szerződését és azt is támogatja, hogy a következő uniós keleti partnerségi csúcstalálkozón teljes vízummentességről szóló megállapodás szülessen az országgal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik