Tudomány

A gyerekprostik csak 20 évig éltek

Amíg a kislány túl pici volt a "normál" közösüléshez, egyéb más módokon használták ki őket a perverz férfiak. Nem süllyed az emberiség...

A gyermekprostitúció egyáltalán nem számított ritkaságnak a Római Birodalomban. Sőt, a kereszténység felvétele után, az egyiptomi remeték körében is előfordult, hogy kislányokat rontottak meg, de más írások is beszámolnak a korai időszaktól burjánzó gyermekprostitúcióról – írja a Rómaikor.hu.

Árverésen keltek el

A római korban a fiúgyermekek ára volt magasabb, a bizánci időkben pedig a kislányoké. Hiába tiltotta meg 529-ben Jusztiniánosz a gyermekprostitúciót, a birodalom elestéig bőségesen akadt utánpótlás: rengeteg szegény, nyomorgó család élt a fővárosban és vidéken.

Petőfit idézzük

Nem sűlyed az emberiség!
Ilyen gonosz vala rég,
Ilyen gonosz már kezdet óta…
Hisz különben nem kellett vóna
Százféle mesét,
Eget, isteneket,
Pokolt és ördögöket
Gondolni ki, hogy zaboláztassék.

/Petőfi Sándor: Nem sűlyed az emberiség…/

A kicsik meglehetősen alacsony áron keltek el, szüzességük elvételére árverésen lehetett pályázni. Színházakban, bordélyokban kényszerítették őket “munkára”, de gyakori volt, hogy hogy pedofíl férfiak vásárolták meg, és felnőtt korukig otthonukban tartották őket. Az éretté vált nőket egyszerűen az utcára dobták, szinte egyetlen lehetőségük ekkor is a prostitúció maradt. Kevesen tudtak tisztes polgári életet kezdeni, családot alapítani.

Rövid, nyomorult élet

A szerencsétlen gyerekeknek elképesztően kegyetlen sorsuk volt. A legtöbbjüket egyszerűen megerőszakolták, senki nem törődött lelki és testi sérüléseikkel, kínjaikkal és az életre szóló következményekkel. Ha teljesen alkalmatlanok voltak a “szokványos” közösülésre, egyéb módokat találtak, például szájjal kellett kielégíteniük a férfit.

Előfordult, hogy “fiúként vettek részt” anális, combok közötti aktusban. Theodóráról, a későbbi császárnéról tudjuk például, hogy gyermekkorától mindhárom testnyílását bujálkodásra használta. Ha hihetünk a történetírónak, a kiskorú prostituáltak extrém megterhelésnek voltak kitéve: néha harminc férfi vágyát kellett kielégíteniük egyetlen nap alatt.

Nem csoda, hogy szenvedéssel teli életük hamar – 18-20 évesen – véget ért. Akik tovább éltek, gyermekkori sérüléseik, a számtalan abortusz miatt gyakran meddővé váltak. Nagy részük idült tripperben, más nemi bajokban szenvedett.

Ha érdekli a római kor, csaták, hódítások, politika vagy a mindennapi élet, keresse fel a Rómaikor.hu-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik