Nagyvilág

Hídon selfie-zett, belehalt a diáklány

A mentők még újra tudták éleszteni a helyszínen, de úton a kórházban belehalt sérüléseibe a lengyel lány.

Spanyolországban vakációzott a 23 éves Sylwia Rajchel. A lengyel, egészségügyi iskolában tanuló diáklány Sevilla híres hídján, a Puente de Trianan próbálta lefotózni magát, de a mélybe zuhant és halálos sérüléseket szenvedett – írja a UPI.

Sylwia Rajchel (Fotó: Facebook)

A lány négy és fél métert zuhant, és szerencsétlenségére a víz helyett a beton hídpillér kiálló részébe csapódott. A helyszínre érkező mentőknek még sikerült újraéleszteniük a lányt, miután a szíve leállt, de később meghalt, még mielőtt beértek volna vele a helyi kórházba.

Egy városi tisztviselő tragikus szerencsétlenségnek nevezte az esetet, és ígéret tett arra, hogy az önkormányzat megvizsgálja majd, hogyan tehetnék biztonságosabbá a XIX. századi hidat.

 Puente de Triana (Fotó: Wikipédia)

„Rajchel félig spanyolnak érezte magát, azt tervezte, hogy ott telepszik majd le, ha befejezi az iskolát” – nyilatkozta a lány anyja. „Ez a vakáció egy valóra vált álom volt a lányomnak” – tette hozzá.

A spanyol hatóságoknak legutóbb a híres pamplonai bikafuttatásokon okoztak gondot a selfie-zők. Sok résztvevő, ugyanis egyszerűen megállt futás közben, hogy lefotózza magát a rohanó bikák előtt, s így a többieket is veszélybe sodorták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik