Nagyvilág

Nem akarta a kinevezést az alpolgármester, a kenőpénzek miatt

Elvágták volna a számára milliárdokat hozó korrupciós lehetőségtől, ezért mindent megtett azért, hogy ne rakják magasabb pozícióba.

A nyolcmilliós kínai nagyváros, Kanton alpolgármestere éveken át mindent megtett azért, hogy ne kelljen megválnia jól jövedelmező pozíciójától. Még azt is megtette, hogy a helyi lakosokat kérte arra, írjanak leveleket és petíciókat a Pártnak, amikben azért könyörögnek, hagyják meg pozíciójában.

Caio Jianliao azonban nem azért nem akart előrelépni a ranglistán, mert annyira szívén viselte a Hongkong közelében található város sorsát. Sokkal inkább az érdekelte, hogy továbbra is tudjon kenőpénzeket begyűjteni, mint a városfejlesztés vezetője, aki építkezési projektek engedélyezéséből szedte meg magát, kenőpénzek elfogadásával – jelentette a kínai állami hírügynökség.

A beszámoló szerint az alpolgármester az évek alatt több mint tízmilliárd forintnak megfelelő összegű kenőpénzt fogadott el építkezési vállalatoktól és ingatlan-beruházással foglalkozó cégektől, azért cserébe, hogy építkezéseket engedélyezzen számukra. A Xinhua beszámolója szerint először még 1992-ben hagyta korrumpálni magát, amikor egy hongkongi beruházó kétmillió jüannal kente meg, hogy megkapjanak egy földterületet.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik