Közélet

Kiderült, mi vezetett a Fővám téri késeléshez

Bolgárok próbálták megvezetni az orosz párt, trükköztek, és forint helyett forgalomból kivont perui pénzt adtak nekik.

Pénzváltáson veszett össze szerdán egy orosz és két bulgár férfi a Fővám téren, aminek késelés lett vége – írja a Blikk. Míg az orosz, komoly katonai múlttal rendelkező 42 éves férfit emberölés kísérletével, a bulgárt rablással gyanúsítják. Az oroszt hétvégén letartóztatta a bíróság.

A szentpétervári vállakozó október 26-án érkezett élettársával Budapestre. A barátnő szerdán a Fővám téri postán 500 eurót akart beváltani, ám utána ment két bolgár mondván: olcsóbban adnak forintot. Összevissza pörgették a pénzt, ám az oroszok kiszúrták, hogy forint helyett forgalomból kivont perui pénzt akarnak adni a bolgárok. A nő telefonjával fel is vette ügyeskedésüket. Próbálták visszaszerezni a pénzüket, de az egyik csaló kést rántott. Az orosz férfi megszerezte a kést és mindkét bulgárt megsebesítette. Az egyik pénzváltó elszökött, őt keresik. Segítője is kiszaladt a postáról, ám az orosz utolérte és el­metszette a nyakát. A bulgár nem sérült meg komolyabban, életét annak köszönheti, hogy zsíros volt a nyaka, a kés elcsúszott a lap szerint. A rendőrség ezzel szemben azt közölte korábban, a megkéselt férfi életveszélyes állapotban került kórházba.

“Ügyfelem jogos védelmi helyzetben cselekedett, hiszen kést rántottak rá és ki akarták rabolni” – mondta Fridman Róbert ügyvéd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik