Nagyvilág

Diéta miatt rabolt gyorséttermeket egy kamasz

Egy hét alatt négy Subway szendvicsezőt rabolt ki mert nem fogyott le a szendvicsdiétától, ezért vissza akarta kapni a pénzét.

Egy bevásárlóközpontban fogta el a rendőrség a 18 éves Zachary Rapheal Torrance-t, hétfőn az Alabamában. A fiút járókelő ismerte a fel, a róla készült fantomképek alapján – írja a NY Daily News.

Torrance a kihallgatásán elismerte, hogy egy héten belül négy Subway szendvicsbárt rabolt ki a lakóhelyén. Az mondta azért tette, mert rajta nem működött a Jared Fogle féle fogyókúra, ezért vissza akarta kapni a pénzét.

 Zachary Rapheal Torrance rendőrségi fotója

A Jared Fogle féle diéta lényege, hogy csak Subway szendvicseket kell enni. A ma 36 éves Fogle 22 éves főiskolásként, több mint 192 kilósra hízott, köszönhetően a mozgásszegény életvitelének, és a rengeteg gyorséttermi ételnek. A fiatal Fogle nem vállalt túl sokat: de az ételek közül, amiket szeretett megpróbált egyre inkább az egészségesebbek, és a kisebb adagok közül válogatni. Rövidesen gyakorlatilag kizárólag a Subway zsírszegény pulykából készült szendvicsein élt, és viszonylag rövid idő alatt több mint 110 kilót adott le. A fiú szobatársa írt egy a „hülye fogyókúrák” hatástalanságáról szóló olvasói levelet egy fitnesz magazinnak, amiben megemlítette, hogy a barátja milyen eredményeket ért el csak azzal, hogy átszokott a Subway-re. A levelet felfedezték a szendvicscég központjában is, megkeresték Jared Fogle-t és hatalmas reklámkampányt kerekítettek a sztoriájból, őt magát pedig azóta is szóvivőként alkalmazzák.

Visszakanyarodva az alabamai rendőrségen kihallgatott Zachary Rapheal Torrance-hez, aki elfogásakor pontosan ugyanazt a ruhát viselte, amit egy két nappal korábbi rablás során, komolyan azt mondta a rendőröknek, hogy kipróbálta a Subway diétát, de nem jött be neki, így vissza akarta kapni a pénzét.

A bíróság elrendelte a fiú előzetes letartóztatását, és az óvadékát negyedmillió dollárban állapította meg. Fegyver helyett egy dörzsölt ügyvédhez kellett volna fordulnia kártérítésért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik