Nagyvilág

A Nap Idiótája: bálnatetemen szörfözött, cápáktól körbevéve

A hülye ötletek versenyén nagy esélyekkel indulna ez a 26 éves ausztrál férfi.

Anyám szerint idióta vagyok és apa sem büszke rám” – mondta el az ausztrál sajtónak Harrison Williams, aki a Seven News helikopteréről készített felvételnek köszönhetően vált a „hülye ausztrál” mintaképévé, miután felmászott az Ausztrália nyugati partjai felé sodródó rothadó bálnatetemre. Ez már önmagában is elég hülye ötlet lenne, de neki sikerült mindezt úgy végrehajtania, hogy a tetemet cápák vették körbe – jelentette a helyi sajtó.

 

A férfi elmondta: látta, hogy a bálnatetemnél több cápa – köztük egy nagy fehér – is van a vízben, de ez nem tántorította el attól, hogy a vízbe ugorva odaússzon. „Túlságosan is el voltak foglalva azzal, hogy a tetemből lakmározzanak” – magyarázta Williams. Aki csak akkor jött rá, milyen ostobaságot csinált, amikor már a bálnatetem tetején ült, és felfogta, hogy milyen életveszélyes helyzetbe sodorta saját magát.

„Biztosan nem csinálnám meg újra, egyértelműen hülyeség volt” – közölte a férfi, akinek legalább jogi szankciókkal nem kell szembenéznie. A helyi hatóságok közlése szerint nem indítanak vádat ellene, mert a bálna már elpusztult, és a tetemből nem vitt magával egy darabot sem – írta a Perth Now.

 

A tetem egyébként hétfőn már el is érte a tengerpartot a Perth városától északra található Scarboroughnál. A helyi hatóságok most azzal vannak elfoglalva, hogy elvigyék onnan a tetemet, de a feladat nagyobb kihívást jelent, mint azt elsőre gondolták. A 30 tonnás tetem megmozdításához ugyanis nagyobb és erősebb gépek kellenek, a helyszínen lévő gépekkel ugyanis nem sikerült megemelni azt – írta a Perth Now. A tetemet a tervek szerint egy szeméttelepre szállítják majd.

Közben az érintett tengerpartot lezárták a fürdőzök elől, mert a bálnatetem cápákat vonzott a közelbe. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik