Nagyvilág

Tolvajt fogott, de majdnem meglincselték

Tömeg támadt Nápoly utcáin arra a szenegáli férfira, aki egyedüliként lépett fel egy táskarablóval szemben.

Egyedül egy Nápolyban élő bevándorló reagált, amikor az utcán meglátta, hogy két robogón ülő fiatal megközelít egy francia turistalányt, és késsel levágja a válláról a táskáját. A szenegáli férfi üldözőbe vette a szűk és forgalmas nápolyi utcákon nehezen haladó kismotort, és lerántotta a hátul ülő tolvajt.

A szenegáli férfi azt kiabálta a többieknek, hívjanak rendőrt, ehelyett azonban a közelben levők a tolvajfogó szenegálit kezdték el szidalmazni és bántalmazni. A férfit a rendőrség mentette meg a lincseléstől. A 19 éves bűnözőt elfogták, még nála volt a turista táskája is.

“Azt gondoltam, segítenem kell a bajba jutott lánynak. De senki más nem mozdult meg, és még engem bántalmaztak a tolvaj helyett” – mondta el a szenegáli bevándorló, aki hat éve tartózkodási engedéllyel él Nápolyban. Egy használt ruhákat feldolgozó üzemben dolgozik. A repubblica.it arra emlékeztetett, hogy nem ez volt az első eset, amikor a nápolyiak helyett egy idegen segített a tolvajokkal szemben.

Februárban robogós tolvajok egy idős olasz asszonyt akartak kirabolni Nápoly utcáin. Ebben az esetben egy nigériai illegális bevándorló lépett fel, és megakadályozta a rablótámadás végrehajtását. Neki se segített senki. A nigériai fiatalember akkor úgy nyilatkozott: Nigériában ha valaki az utcán lop, mindenki üldözőbe veszi, és átadják a rendőrségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik