Közélet

Kirabolta a büfést, akinek szerelmes levelet írt

A kamaszt 25 perccel akciója után elfogták.

 

Az eset még október 18-án történt Gilvánfán. A Fő utcában rabolt ki egy kamasz egy mozgóboltost, akinek – mint a gyanúsított utóbb elmondta – egy hónapja szerelmes levelet írt, de nem kapott rá választ – írja a Zsaru magazin.

 „A szerelmes levélnek és a rablásnak feltehetően semmi köze egymáshoz” – mondta a lapnak Konyhás László, a Siklósi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője, hozzáfűzve: a rablás reggel 8 óra 5 perckor történt. A sértett egy 25 éves nő, mozgóárus, a sütőipari termékeket forgalmazó vállalkozó élettársa. Maga vezette az autót, amelyből árult. Meglepte a támadás. Egy fiatal fiú lépett oda hozzá egy 12 centiméteres pengéjű késsel a kezében, és azt mondta, ha nem akarja, hogy bántódása essen, adja át az összes pénzét. A büfés automatikusan engedelmeskedett.

A személyleírás egy helybéli családban élő fiúra illett, aki ellen eljárás folyik garázdaság, zaklatás és betöréses lopás magalapozott gyanúja miatt. A nő elmondta, hogy támadója egy csíkos szatyorba pakoltatta a bankjegyeket, de ő csak a kétezreseket és a kisebb címletűeket adta oda, majd az aprót is bele kellett borítania. A tini téli kesztyűt és fekete kabátot viselt, arcát nem takarta el. A mozgóárus hozzátette: ismeri a fiút, sokszor vásárolt már nála, de a nevét nem tudta.

A fiú nővére is gyanús volt, mert több tanú látta, hogy a bűncselekmény után nem sokkal kerékpárral kihajtott a községből, és a bicikli csomagtartóján csíkos szatyor volt. Kezdetben azt hitték, ő menekítette a zsákmányt, ugyanis kiderült, hogy otthon még találkozott az öccsével. A rendőrök ismerik a gyanúsított családját is, fiútestvérei közül többen börtönbe kerültek már vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A fiú elbújt otthon, amikor az egyenruhások megjelentek, ám végül előjött, amikor azt hitte, a rendőrök már elmentek. Először tagadta, hogy bármit elkövetett volna, de a büfés felismerte. A megmaradt pénz a házkutatáskor előkerült: a kert végében lévő vécé ülőkéjét borító fekete padlószőnyeg alá tette. Azt is elmondta, hogy a rablás után egyik cimborájához ment, akinek átadott 8500 forintot csak úgy, hogy neki is jó legyen. Előtte elszólta magát, megemlítve, hogy a mozgóárustól szerezte a pénzt. A férfit ez nem zavarta, miután a fiú elment, kisietett, és ezer forintért ő is bevásárolt. Ellene orgazdaság miatt szabálysértési eljárás indult. 

A kamaszt őrizetbe vették, ügyében 11 órával a rablás után megtartották az iratismertetést, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. A bíróság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt október 20-án elrendelte a kényszerintézkedést. A rendőrök október 21-én az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik