Nagyvilág

Madeleine-ügy: egy pedofil férfit tartóztattak le

A 76 éves férfi a portugáliai Algarvéban élt, mikor a hároméves kislány eltűnt.

Egy Máltán elfogott pedofil férfinak köze lehet a 2007-ben Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyéhez – írja az .mirror.co.uk. Roderick McDonaldot 2012-ben ítélték el két lány molesztálásáért, azóta szökésben volt. Az áldozatok anyja szerint “hihetetlen” a rendőrség elszalasztott egy esélyt arra, hogy a kislányról kihallgassák a férfit, akiről tudták, hogy Algarvéban tartózkodott, mikor Madeleine eltűnt.

Egy, a lapnak nyilatkozó forrás szerinta a férfi Ausztráliában egy 8 éves kislányt erőszakolt meg.”Ez a férfi veszélyes, visszaeső szexuális bűnöző, aki a zavart viselkedésnek széles skáláját mutatja, bármerre  utazik a világban” – mondta róla.

A kislány után nyomozók egy lehetséges, a portugáliai Algarvéban működő pedofil hálózatról szeretnék kifaggatni a férfit.

A londoni rendőrség, amely tavaly nyáron hivatalosan újrakezdte a nyomozást a portugál hatóságok által évekkel ezelőtt lezárt ügyben, márciusban közölte: a látókörükbe került férfi – akit egyelőre hivatalosan nem gyanúsítottként tartanak nyilván – 2004 és 2010 között tizenkét betörést követett el annak a portugáliai üdülőhelynek a környékén, ahonnan Madeleine McCann eltűnt, és öt gyermekkorú lány sérelmére követett el szexuális bűncselekményeket az általa feltört inatlanokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik