Nagyvilág

Kovács Béla kiállt Oroszország mellett

A jobbikos politikus, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy az oroszoknak kémkedik, Moszkvában szólalt meg a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézete alapításának 70. évfordulóján.

Az orosz külügyminisztérium felügyelete alatt működő intézmény születésnapjának alkalmából Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy sem Oroszországnak, sem a Nyugatnak nem lehet megoldás az együttműködés elutasítása.

Az évfordulós rendezvényen felszólalt az intézményben 1986-ban végzett Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője is. Azt mondta, nehéz EP-képviselőnek lenni a moszkvai intézmény diplomájával és Oroszország barátjának sem könnyű lenni, mert „az büntetendő dolog”. Ennek ellenére nem fél és tovább fog dolgozni, mint eddig – mondta, miközben szavait taps kísérte.

Kovács az ukrán válságra is kitért. Közölte, hogy Oroszország szerinte nyilvánvalóan készen áll a békés rendezésre. Azt mondta, nem gondolja, hogy Európának jók az Oroszország ellen alkalmazott szankciók és bár „közel a tél”, Európának meg kell azt is értenie, hogy „Oroszország nem az az ország, amely az energetikai erőforrásait valamiféle politikai nyomásgyakorlásra fogja felhasználni” – tudósított az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik