Nagyvilág

Jaguárok közé esett egy hároméves egy állatkertben

A kisfiú öt métert zuhant, majd két jaguár támadt rá, és az apja szeme láttára kezdték el marcangolni a testét. Végül az állatkert dolgozói mentették ki a vadállatok közül.

A hároméves kisfiú apjával és nagyapjával volt az arkansasi Little Rock városában található állatkertben, amikor az eset történt. A helyi sajtóban megjelent hírekből az nem derült ki egyértelműen, hogy a kisgyerek hogyan tudott bezuhanni a nagymacskák közé, de az csak úgy volt lehetséges, ha valamelyikük a korlát tetejére helyezte, hogy jobban lássa az állatokat. Egy, a Fox News által idézett forrás szerint a nagyapja ültette fel a korlát tetejére.

A rendőrségi jelentésben mind az apa, mind pedig a nagyapa azt állította, hogy már csak azt látták a szemük sarkából, hogy a kisfiú lábai átzuhannak a korláton, és a jaguárok közé esik. A két férfi kétségbeesetten próbálta elijeszteni a nagymacskákat a gyerektől: fényképezőgépet vágtak hozzájuk, valamint egy slagtekerőt. A gyerekre támadt két állatot sikerült is egy időre elijeszteniük, de akkor már belemartak a gyerek nyakába és lábába. Majd egyikük körözni kezdett a kisfiú körül, és végül rátámadt, és a nyakába harapott.

Az állatkert munkatársai pár percen belül odaértek a helyszínre, és tűzoltó-készülékekkel ijesztették el a jaguárokat, majd egyikük egy létrával lemászott a kisgyerekért, akit apjának adtak, és vele együtt vitték ki a bejárathoz, ahova addigra már meg is érkezett egy mentőautó. A hároméves fiút kritikus állapotban szállították kórházba.

A THV11 szombaton jelentette, hogy a kórház közlése szerint a súlyos sérüléseket szenvedett gyerek már stabil állapotban van, és várhatóan teljesen fel fog épülni. Ennél többet a család kérésére nem hoztak nyilvánosságra a gyerek állapotáról és arról, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik