Nagyvilág

Szórólapok miatt lőtte egymást a két Korea

A hivatalos észak-koreai hírügynökség korábban azt írta, hogy Szöul "kontrollálhatatlan katasztrófával" néz szembe, ha nem ér véget a pamfletkampány.

Gépfegyverrel lőtte egymás területét a két Korea pénteken – jelentette dél-koreai katonai tisztviselőkre hivatkozva a szöuli média. Az összetűzés egy propagandaanyagokat szállító légballon miatt tört ki. Az északi hadsereg tüzet nyitott a phenjani rezsimet bíráló pamfleteket szállító, civil aktivisták által felbocsátott ballonra, de a lövedékek déli területen csapódtak be. Erre reagálva a déli hadsereg viszonozta a tüzet.

Áldozatokról vagy károkról egyelőre nem érkeztek jelentések. A lövedékek egy része a határ menti dél-koreai Joncson megye lakott területein csapódott be, innen óvóhelyekre menekítették az embereket.

A hivatalos észak-koreai hírügynökség korábban azt írta, hogy Szöul “kontrollálhatatlan katasztrófával” néz szembe, ha nem ér véget a pamfletkampány.

A héten már volt egy kisebb összetűzés a két Korea között, kedden Szöul és Phenjan parti őrségei vívtak rövid tűzharcot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik