Nagyvilág

Íme, a világ legboldogabb országainak toplistája

Magyarország ezen a listán sem áll túl jól, ami viszont nem olyan meglepő – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

A 10 legboldogabb ország

  • 1. Panama – 61%

    2. Costa Rica – 44%

    3. Dánia – 40%

    4. Ausztria – 39%

    5. Brazília – 39%

    6. Uruguay – 37%

    7. El Salvador – 37%

    8. Svédország – 36%

    9. Guatemala – 34%

    10. Kanada – 34%

A “Gallup-Healthways Global Well-Being Index” öt kategóriában (a lakosok pénzügyi helyzete, céljai, szociális helyzete, fizikai állapota, illetve a közösség építő hatása) kérdezte meg a világ 135 országának, mintegy 133 ezer lakosát, hogy megtudja, hol élnek a legboldogabb emberek a világon.

E szerint a világ legboldogabb országában az emberek 61 százaléka érzi jól magát, míg a toplista 10 helyén már csupán 34 százalékos a boldogsági ráta – írja a Pénzcentrum.hu.

Ha a felmérést megtekintjük kiderül, hogy Magyarországon az állampolgárok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát, míg a többiek értelemszerűen boldogtalanok. Érdekes, hogy a gazdasági szempontból százból 39 ember szenved a mindennapos megélhetés során, míg 34-en küzdenek a fennmaradásukért, és mindössze 26-an prosperálnak.

A listából kiderül, hogy nem feltétlenül azok az országokban a legboldogabbak az emberek, ahol a legnyagobb a gazdasági jólét, ahogyan az több dél-amerikai országnál is látható. Ezek mind GDP-ben, mind a közszolgáltatások színvonalában elmaradnak több gazdaságilag fejlettebb országtól, ahol azonban mégis kevesebben érzik magukat elégedettnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik