Nagyvilág

Elfogták a spanyol diplomata gyilkosát Szudánban

A szudáni rendőrség letartóztatott egy férfit, aki beismerte, hogy meggyilkolta a spanyol nagykövetség egy munkatársát múlt hétfőn.

Mohamed Ahmed Ali elmondta, hogy a gyilkos és az áldozat ismerték egymást, az elkövetőnél megtalálták a meggyilkolt spanyol több személyes tárgyát, két telefont és egy tabletet.

A spanyol nagykövetség 61 éves munkatársa három éve élt Szudánban és a vízumosztályt vezette. Holttestét, amelyen több késszúrás is látszott, a háztartási alkalmazott fedezte fel múlt hétfőn reggel. A szudáni főváros egyik elegáns negyedében lévő lakás bejárati ajtaján nem találtak erőszakos behatolásra utaló nyomokat, így a rendőrség hamar arra következtetésre jutott, hogy az áldozat ismeretségi körében kell keresni a gyilkost. A politikai motivációt már a nyomozás elején kizárták, de az igazi indítékot a rendőrség most sem közölte.

Idén már nem ez volt az első bűncselekmény Kartúmban, amelyet diplomata ellen követtek el: januárban az orosz konzulra és feleségére támadt késsel egy férfi. Mindketten megsebesültek, de túlélték a támadást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik