Nagyvilág

Mindkét bokáját kitörte az észak-koreai diktátor

Bokatöréssel műtötték Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt szeptember közepén Phenjanban - írta kedden egy dél-koreai újság.

A Csoszon Ilbo című lap értesülése szerint Kim Dzsong Unnak mindkét bokáját megműtötték és továbbra is kórházban ápolják. A lap idézett egy forrást, aki nemrégiben Észak-Koreában járt. A nyilatkozó azt mondta: “Hallottam, hogy a helyszíni látogatásokat szorgalmazva, Kim Dzsong Un júniusban megsérült a jobb bokáján, ami azzal végződött, hogy mindkét bokája eltört, mert ellátatlanul hagyta a sérülést”.

A forrás szerint Kimet szeptember közepén megműtötték, a párt magas rangú vendégeinek fenntartott, Bonghva Klinikán, ahol azóta is lábadozik. Kórtermét testőrök vigyázzák és szigorú a biztonsági felügyelet. “Jelentősen megemelkedett a kórtermet felkereső, magas rangú hivatalos emberek száma” – írta az újság a forrást idézve.

Kim Dzsong Un már húsz napja nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A múlt héten az észak-koreai televízió közvetítette a Nyugat által csak látszatparlamentnek tartott legfőbb népi gyűlés tanácskozásának egy részét, és a felvételen Kim helyett csak üres széke volt látható.

A kelet-ázsiai ország törvényhozása évente általában egyszer vagy kétszer ül össze, ilyenkor a kormánypárt átfogó döntéseit ratifikálja. Kim Dzsong Un apja, Kim Dzsong Il halála után 2011 decemberében örökölte meg a hatalmat, és azóta egyszer sem mulasztotta el a gyűlést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik