Nagyvilág

A legsúlyosabb büntetésre járhat az oklahomai lefejezésért

Előre kitervelt emberölés miatt emeletek vádat az ellen a férfit ellen kedden Oklahoma Cityben, aki lefejezte egyik kolléganőjét, az ügyészség vélhetően halálbüntetést kér majd.

A 30 éves Alton Nolent, aki egy másik nőt is többször megszúrt, testi sértéssel is vádolják. Az ügyészség hajlik rá, hogy halálbüntetést kiszabását kérje az ügyében.

A támadót pisztolylövésekkel állította meg a Vaughan Foods elnevezésű cég ügyvezetője, aki egyúttal seriff-helyettesként is szolgál.

Nolen a közelmúltban áttért a muszlim hitre és a munkatársait is megpróbálta megtéríteni. A szövetségi hatóságok azt vizsgálják, hogy ennek köze volt-e a gyilkosságokhoz. A férfi sajtójelentések szerint a dzsihadista ideológia hatása alá került és Facebook-oldalán, amelyen iszlamista fegyveresek fotóit és muszlim vallási szövegeket posztolt, Jah’Keem Yisrael néven szerepel.

Egy oklahomai újság szerint Nolent azért bocsátották el, mert egy vitában azt követelte, hogy kövezzék meg azokat a nőket, akik megsértik az iszlám előírásait.

Alton Nolent korábban egy rendőr megtámadásáért, valamint kokain értékesítési szándékkal való birtoklásáért hat év börtönbüntetésre ítélték, de két év letöltése után, 2013 márciusában feltételesen szabadon engedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik