Nagyvilág

Meglőttek egy rendőrt a zavargó amerikai városban

Meglőttek egy rendőrt helyi idő szerint szombaton a Missouri állambeli Ferguson városában, ahol augusztusban két héten át zavargások voltak, miután egy fehér bőrű rendőr lelőtt egy afroamerikai tizenévest.

Egy helyi tévé úgy tudja, hogy a rendőr a karján sebesült meg. Állapota egyelőre nem ismert. Fergusonban, St. Louis egyik, jobbára feketék lakta elővárosában két hétig tartó zavargások voltak augusztusban, miután egy fehér bőrű rendőr lelőtte a 18 éves Michael Brownt. Több hatósági vizsgálat is indult, tisztázandó az eset körülményeit. Az igazságügyi tárca azt is vizsgálja, hogy a kizárólag fehérekből álló helyi rendfenntartó testület tagjai mikor és hogyan alkalmaznak erőt, miként tartóztatják le és állítják elő a gyanúsítottakat és hogyan bánnak a börtönben a foglyokkal.

Tom Jackson fergusoni rendőrfőnök csütörtökön bocsánatot kért a lelőtt fiú szüleitől, de a gesztus nem talált egyöntetűen kedvező fogadtatásra a városban, újabb tüntetések voltak. Sokan követelték Jackson menesztését, mivel a gyilkosság utáni zavargásokat nem kezelte szakmai hozzáértéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik